Proovin minagi sõprade eeskujul alustada nn netipäeviku pidamist :) Äkki pakub Sulle huvi :)
laupäev, veebruar 03, 2007
liba kreekapähklid
Mulle meenusid veel sellised mõnusad asjad ... Stagnaajal sai neid kodus päris sageli küpsetatud. Sees kondentspiimaga magus täidis :))) Praegugi viib keele alla :))) Kes teab retsepti ??? Tahaks proovida teha :))
ja 4 variant. leidsin oma lapsepõlves kirjutatud kokkamise raamatust järgneva retsepti: 3kl jahu 2muna 0,5kl suhkrut tl otsaga soodat 250 margariini muna kollane+ suhkur vahustada, lisada sulatatud(mitte kuum)margariin. Siis jahuga segatud sooda. Segad korralikult läbi ja lõpuks munavalgevahu. Täidise kohta oli kirjas järgnev: 200 iiriseid sulatada , lisada 2tl jahu, siis 1 purk hapukoort (no ei mäleta oli see vanasti 200 või 250???) ja lõpuks 1 pakk võid. Segu tuleb pidevalt segada muidu võtab põhja külge. Minu mäletamist mööda oli taignas liiga palju rasvainet, alati see tilkus pliidile , kui küpsetasin. Vanasti sai neid pidevalt küpsetatud, no vähemalt nii kaua kuni vanemad need pähklirauad suvilasse ära viisid:):)Meil olid sellised millega küpsetati gaasipliidi peal. Ma usun ,et muretaigen on täiesti kõlbulik selle jaoks ja kui soovid lihtsamat täidist teha siis keeda seda valget kondenspiima u. paar tundi .(kinnist purki siis vee sees).Purgi sisu peaks pruuniks minema. Ja veel lihtsam ,kui segad need ääred ( pudistad ära)mis küpsetamisel taignast tekivad ,lihtsalt kondenspiimaga.
2 Comments:
At 3/2/07 17:43, Anonüümne said…
1 PÄHKLID
250 g margariini
3 kl jahu
2 muna
1/3 tl soola
1/4 tl soodat
1/2 kl suhkrut
Täidis: 1 purk kondenspiima suhkruga keeta 2 tundi veevannis.
Margariin sulatada, segada teiste ainetega. Veeretada pallid, suruda vormi ja küpsetada. Valmis pallid täita täidisega ja suruda pähklipooled kokku.
2 PÄHKLID
2 muna
1/2kl. suhkrut
250 g margariini
1/4 tl. soola
1/4 tl. soodat
1tl. äädikat
3 PÄHKLID
2 muna
1/4 suhkrut
100g margariini
100g majonesi
1/3 kartulijahu
1tl. soodst
2tl. äädikat
1/4tl soola.
ja 4 variant.
leidsin oma lapsepõlves kirjutatud kokkamise raamatust järgneva retsepti:
3kl jahu
2muna
0,5kl suhkrut
tl otsaga soodat
250 margariini
muna kollane+ suhkur vahustada, lisada sulatatud(mitte kuum)margariin. Siis
jahuga segatud sooda. Segad korralikult läbi ja lõpuks munavalgevahu.
Täidise kohta oli kirjas järgnev:
200 iiriseid sulatada , lisada 2tl jahu, siis 1 purk hapukoort (no ei mäleta oli see vanasti 200 või 250???) ja lõpuks 1 pakk võid. Segu tuleb pidevalt segada muidu võtab põhja külge.
Minu mäletamist mööda oli taignas liiga palju rasvainet, alati see tilkus pliidile , kui küpsetasin. Vanasti sai neid pidevalt küpsetatud, no vähemalt nii kaua kuni vanemad need pähklirauad suvilasse ära viisid:):)Meil olid sellised millega küpsetati gaasipliidi peal.
Ma usun ,et muretaigen on täiesti kõlbulik selle jaoks ja kui soovid lihtsamat täidist teha siis keeda seda valget kondenspiima u. paar tundi .(kinnist purki siis vee sees).Purgi sisu peaks pruuniks minema.
Ja veel lihtsam ,kui segad need ääred ( pudistad ära)mis küpsetamisel taignast tekivad ,lihtsalt kondenspiimaga.
lihtsalt neti otsingu tulemused
At 4/2/07 00:15, Kuuplika *Katrin* said…
Tänud :) Kui kodusaarele jõidan siis otsin pähklirauad üles ja katsetan :D ila hakkas tilkuma jugatahes :P
Postita kommentaar
<< Home