VÕILILLEMESI
4 peotäit täiskasvanud võililleõisi
1 l vett
1 kg suhkrut
½ sindrunit
1 l vett
1 kg suhkrut
½ sindrunit
Korjake võililleõied päikesepaistelise ilmaga. Puhaastage ja võtke tagant ära roheline varrejupp. Laske õitel koos veega aeglaselt keema tõusta ning keetke väikesel kuumusel 30 minutit. Seejärel jätke need soojas vees 5-6 tunniks tõmbama. Teine võimalus on võtta pott kohe pärast keematõusmist tulelt ja lasta soojas kohas kaane all ööpäev seista.
Kurnake ja pigistage õitest korralikult vedelik välja. Lisage 1 l mahlale 1 kg suhkrut ja sidrun. Soovi korral võite lisada ka veidi vaniljet. Kuumutage, kuni tekib siirupitaoline vedelik. Huvitava maitse saamiseks võib lisada rabarberit, mis tuleks eraldi ekstraktiks keeta. Sulgege purkidesse, pikemaaegseks säilitamiseks hoidke külmkapis.
Kurnake ja pigistage õitest korralikult vedelik välja. Lisage 1 l mahlale 1 kg suhkrut ja sidrun. Soovi korral võite lisada ka veidi vaniljet. Kuumutage, kuni tekib siirupitaoline vedelik. Huvitava maitse saamiseks võib lisada rabarberit, mis tuleks eraldi ekstraktiks keeta. Sulgege purkidesse, pikemaaegseks säilitamiseks hoidke külmkapis.
0 Comments:
Postita kommentaar
<< Home